Tiga bomoh tangkap 12 lagi jin

Siti Balqis 

Siti Balqis

Siti Balqis ghaib 30 minit sebelum pasukan perubatan Islam YIT tiba di rumah

JERTIH (Berita Harian): Usaha tiga pengamal perubatan Islam daripada Yayasan Islam Terengganu (YIT) merawat gadis ghaib, Siti Balqis Mohd Nor, 22, malam kelmarin, dikatakan berjaya menangkap 12 lagi jin yang mengganggu gadis berkenaan, selepas dua bomoh yang enggan dikenali sebelum ini mendakwa berjaya menangkap sembilan jin.

Pada awalnya, usaha pasukan perubatan berkenaan dianggotai Pengelola Khidmat Masyarakat YIT, Hassan Yusof; penolongnya, Fauzi Malik dan Pengurus Khidmat Masyarakat, Wan Adi Rahman Wan Abd Rahman untuk merawat Siti Balqis seperti tidak kesampaian berikutan gadis itu didapati ghaib kira-kira setengah jam sebelum ketibaan pasukan perubatan itu ke rumah keluarganya di Kampung Gong Nangka, di sini, kira-kira jam 8 malam.

Ibu gadis berkenaan, Norizan Said, 47, berkata Siti Balqis tiba-tiba ghaib kira-kira jam 7.30 malam ketika mereka berkumpul menunggu ketibaan pasukan perubatan itu di rumah dan usaha mencarinya dilakukan di atas bumbung, dalam siling rumah, almari, rumah kosong, di bawah rumah dan di pokok manggis, tetapi gagal.

Berikutan itu, katanya, orang ramai termasuk pasukan perubatan berkenaan membaca surah Yasin beramai-ramai, sebelum Norizan menerima SMS daripada Siti Balqis jam 11.30 malam berbunyi ‘tolong dah jauh ni’ dan SMS kedua pada jam 12 tengah malam menyatakan ‘Umi cepat datang, kita dok (duduk) Bukit Keluang,’.

Selesai membaca surah Yasin, pasukan perubatan diketuai Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jabi, Ramlan Ali bergegas ke Bukit Keluang, kira-kira 15 kilometer dari rumah mangsa, tetapi gagal menemuinya di kawasan pelancongan terkenal itu.

Sebaliknya, Ramlan berkata, mereka terserempak dengan sembilan orang termasuk dua wanita yang kelihatan seperti sedang bertapa dalam gua berkenaan.
Katanya, ketika gerakan mencari Siti Balqis dijalankan, beliau dimaklumkan gadis itu ada di atas pokok rambutan di belakang rumah keluarganya kira-kira jam 1.30 pagi dan pasukan perubatan yang dihantar khas oleh kerajaan negeri itu kembali semula ke rumah untuk menjalankan proses rawatan mengikut kaedah Islam.

Pasukan perubatan itu memulakan usaha rawatan dan mendakwa berjaya mengeluarkan 12 jin yang kemudian dimasukkan ke dalam botol. Siti Balqis hanya sedarkan diri kira-kira jam 5 pagi tadi selepas menerima rawatan berkenaan.

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Kekeluargaan, Sosial & Masyarakat and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Tiga bomoh tangkap 12 lagi jin

 1. che mat jahil says:

  SITI BALQIS YANG CETEK AGAMA PELKON SANDIWARA TERBAIK.PENIPUAN BOLIH DIPERCAYAI.OLIH USTAZ USTAZ YANG BERKELULUSAN LUAR NEGARA.MEREKA PUN TOMPANG SEKIKI JADI PELAKUN PBANTU TERBAIK….
  saya sebagai saorang islam rasa amat sangat malu.dengan sikap pengamal pengamal perubatan islam dari yayasan terengganu.mendakwa kunun nya. berjaya menangkap 12 jin. dan ustaz sharhan.dari rawatan sinar zamdurrni.pula kata nya.dia dia diugut olih jin. akan ambil anak nya.sabagai galang ganti kerana dia berjaya merawatSITI BALQIS. cara islam.dan ada yang mendakwa berjaya. tangkap jin masukan dalam botol.
  BATU BATU YANG DICAMPAK OLIH PELAKUN NYA. DIKATA PEMBERIAN DARI ALLAH.ITU KAH YANG DIKATA.PERUBATAN ISLAM.ITU SABENAR NYA MEMPERALAT ISLAM UNTUK CARI PUPLISITI MURAHAN.
  Umum sudah tahu SITI BALQIS.ghib lebih dari 100 kali hanya hanya sandiwara nya saja.saya yang jahil ingin tahu.BETUL KAH BILA KITA JADI PENGAMAL PERUBATAN ISLAM. KITA BOLIH NAMPAK MAKLUK GHAIB. BOLIH BERCAKAP DENGAN MEREKA.JIKA UZTAZ KATA BOLIH. SAYA BERANI KATA USTAZ DUSTA.SETAHU SAYA SATU DUNIA TIDAK ADA UNIERSITI. YANG MENGAJAR BOLIH NAMPAK MAKLUK GHAIB.
  Saya yakin ada hamba allah yang bolih nampak dengan keizinan nya.tidak samisti dia ulama.ustaz atau orang biasa.JANGAN LAH SEKALI KALI MEMPERALAT. ISLAM DAN AYAT SUCI,ALQURAN.UNTUK CARI PUPLISITI.segala maklumat saya baca dari akhbar.jika apa yang saya tulis tidak betul saya sangat mohon keampunan dari pihak tuan. jika pihak tuan buat kesilapan betul kan. jika sya buat silap tolong betul kan.kita manusia biasa tidak lari dari buat kesilapan.

 2. che mat jahil says:

  Asalammualaikum ustaz ustaz.hafiz.berkelulusan.tinggi berjawatan tinggi dimenera gading..
  BOLIH DIPERBODOH.DIPERAIN MAIN KAN. MEMPERCAYAI LAKUNAN SANDIWARA SITI BALQIS .PELAKUN WANITA TERBAIK.TAHUN 2010 AHLI DAN TERMASUK AHLI KELUARGA NYA.JUGA .BERSUBAHAT JADI PELAKUN PEMBANTU TERBAIK…
  DAN RAMAI LAGI .MUNGKIN BERATUS ORNG .DIANTARA MEREKA MEREKA IA LAH.USTAZ SHARHAN.DARI RAWATAN SINAR ZAMDURANI.BONGKAK TAKBUR .MENDAHULUI KUASA ALLAH.MENDAKWA .SITI BALQIS SEMBUH DENGAN RAWATAN ISLAM NYA .YANG SEMPURNA BERDASAR KAN.ALQURAN DAN HADIS.
  HENDAK MENUJUK NUNJUK.KEHEBATAN NYA.YANG DIA LEBIK HEBAT .DARIPADA.. USTAZ USTAZ.PENGAMAL PENGMAL.PERUBAT ISLAM.DARI YAYASAAN ISLAM TERNGGANU.MENDAHWA BERJAYA MENANGKAP.12 JIN YANG MENGANGGU SITI BALQIS. TETAPI SITI BALQIS .QAIB JUGA…MEREKA INI TIDAK SAHEBAT USTAZ SHARHAN.
  KERANA MEREKA.MEMPERALAT KAN. PERUBATAN ISLAM MEREKA.BERDASAR KAN.QURAN DAN HADIS.KERANA ITU LAH.PEMBOHONGAN MEREKA.TIDAK ADA SIAPA BERANI .MEMPERTIKA
  PADA PENDAPAT SAYA YANG JAHIL.CARA RAWATAN ISLAM MEREKA AMAT MENYELEWENG.JAUH.YANG BERDASAR KAN ALQUAR DAN HADIS.
  MEREKA MEMPERALAT KAN .KISAH NABI MUHAMMAD ALAIHISALAM.DISIHIR OLIH ZUBAIK.YANG MERAWAT NABI.SAHINGA SEMBUH .DENGAN IZIN ALLAH.IA LAH MALAIKAT JIBRIL ALAIHIWASSAM.DENGAN MEMBACA .AYAT AYAT.SUCI ALQURAN.MENIUP KATELINGA .NABI MUMAHAMMAD ALAIHIWASSLAM.
  KENAPA MEREKA TIDAK IKUT .CARA MALAIKAT JIBRIL MERWAT NABI HANYA.DENGAN MENIUP.AYAT AYAT.SUCI ALQURAN KATELINGA NABI.KENAPA MERAWAT JAUH MENYIMPANG.
  BETUL KAH CARA RAWATAN MEREKA.MENGIKUT BERDASAR KAN.ALQURAN DAN SUNAH.DENGAN CARA MENYIKSA.PESAKIT DENGAN MEMICIT.JARI KAKI PESAKIT.MEMUKUL DENGAN KAYU.BILA PESAKIT MENJERIT KESAKITAN LAGI KUAT DIPICIT.KUNUN NYA.KATA NYA.YANG MENJERIT KESAKITAN .IA LAH PERPULUH EKOR JIN.BERSARANG.DALAM BADAN PESAKIT.KUNUN NYA.POWER AYAT AYA SUCI ALQURAN . YANG MEREKA BACA.MENYBAB KAN.JIN KESAKITAN.
  BETUL KAH.APA BILA KITA JADI SORANG PENGMAL PERUBATAN ISLAM .KITA BOLIH NAMPAK .JIN IBLIS SYAITAN DAN HANTU.BOLIH TANGKAP JIN .MASUKAN .KEDALAM BOTOL. .JIKA BETUL MEREKA BOLIH NAMPAK .BOLIH MENGIRA BERAPA PULUH EKOR JIN. DALM BADAN PESAKIT..JIKA BETUL AYAT AYAT SUCI YANG MEREKA BACA.SAPERTI KATA MEREKA. ADA POWER .BOLIH MEMBINASA JIN..SUDAH TENTU JIN AMAT TAKUT.PADA MEREKA.KENAPA PERLU MENYIKSA PESAKIT.MEMICIT JARI KAKI MEMUKUL DENGAN KAYU..BUKAN JIN YANG SAKIT.SEBENAR NYA. ORANG YANG SAKIT.
  KENAPA BODOH SANGAT JIN JIN.DALAM BADAN PESAKIT.DIA TAHU ORANG YANG DIA BERSARANG DALAM BADAN.HENDAK PERGI BERUBAT. MENYEKSA NYA.KATEMPAT RAWATAN ISLAM.SABELUM SAMPAI GILIRAN NYA.DIA SUDAH PUN MELIHAT MENDENGAR .KAWAN KAWN.JIN NYA.DISEKSA OLIH USTAZ USTAZ. MENJERIT SAKIT TERPEKIK TELOLONG.KENAPA LAH BODOH SANGAT JIN JIN DALAM BADAN.SANGUP MENUNGU GILIRAN NYA.UNTUK DISEKSA…SEPATUT NYA KELUAR LAH DULU.DARI BADAN PESAKIT. BILA PESAKIT KELUAR DARI TEMPAT PENYIKSAAN. MASUK LAH BALIK.KADALAM BADAN ORANG YANG DIA BERSARANG.
  SETAHU SAYA YANG JAHIL .DIDUNIA TAK ADA.SATU UNIVERSITI PUN. YANG ADA MENGAJAR MATA PELAJARAN.UNTUK MELIHAT JIN.HANTU .IBLIS. DAN SYAITAN.WALAU SETINGGI LANGIT PUN ILMU NYA.DIA TETAP TIDAK BOLIH MELIHAT .MAQLUK QAIB.SAYA JUGA YAKIN ADA MANUSIA BOLIH MELIHAT.DENGAN IZIN ALLAH YANG MAHA BERKUASA.TIDAK SAMISTI NYA.DIA PENGMAL BERUBATAN ISLAM.BERDASAR KAN ALQURAN DAN HADIS……
  HARAP MAAF KAN SAYA JIKA TULISAN SAYA MEYINGGUNG PERASAAN SESIAPA JUGA..JIKA TULISAN SAYA INI TIDAK BETUL TOLONG BETUL KAN.SAYA SANGAT.BERTERIMA KASEH JIKA ADA SESIPA SUDI MENEGUR KESILAPAN SAYA.JIKA SAH SAYA.MEMANG TIDAK BETUL SAYA SANGGUP BERJUMPA DENGAN MEREKA.UNTUK MINTAK MAAF.DAN MOHON KEAMPUNAN DARI MEREKA.
  KITA SEMUA TAHU ALLAH AKAN AMPUN DOSA KITA. JIKA KITA ADA BERSALAH DENGAN HAMBA NYA.
  KESILAPAN USTAZ USTAZ .RAWATAN ISLAM SAPERTI TERSEBUT DIATAS .SUDAH TERANG LAGI BERSULUH.MENYELEWENG.DARI LANDASAN ISLAM.JIKA KITA TAHU BUAT BUAT TAK TAHU .SUDAH TENTU DIKIRA BERSUBSUHAT.
  INI PENDAPAT SAYA YANG JAHIL.JAHUHI LAH.JANGAN LAH BERKAWAN.DENGAN KAWAN .TERANG TERANG KITA BUAT KESILAPAN .DIA TIDAK MENEGUR.MASIH MEMUJI KITA.KATA KITA.BETUL…..
  BERKAWAN LAH. DENGAN ORANG YANG SUKA MENEGUR KESILAPAN KITA.
  SEKIAN TERIMA KASIH.

 3. che mat jahil says:

  membetul kan kesilapan tulisan saya saperti tersebut diatas.
  sebenar nya yang saya nak tulis ia lah begini.ALLAH TIDAK AKAN AMPUN KAN. DOSA KITA.SELAGI ORANG YANG KITA ADA BUAT KESILAPAN DENGAN NYA.TIDAK MEMAAF KAN KITA…..

 4. che mat jahil says:

  Jin hantu syaitan amat geli hati .gumbira kerana berjaya mempermain main. memperbodoh bodoh .rawatan dengan cara memijik jari kaki memukul dengan kayu.jk pesakit menjerit kesakitan lagi kuat dipicit dipukul.kunun kata ust jin yang sakit kerana power ayat suci yg dibaca. YANG SEBENAR .BUKAN JIN
  YANG SAKIT. ORANG YANG SAKIT.pesakit hanya bersendiwara diganggu olih jin…agar dapat perhatian dari keluarga… jk isteri dari suami agar suami x kemana mana sentiasa disamping nya.jk anak agar mendapat perhatian ibu bapak .apa kehendak nya misti di ikut… jk x diikut dia akan bersendiwara diserang histeria…pesakit & ust yg merawat sama sama 2×5 bersendiwara… masing masing menipu diri sendiri untuk kepentingan diri….siustaz pulak bolih nampak jin…tangkap masuk kedalam botol…jk betul sudah tentu jin x berani pergi ka tempat rawatan islam kerana amat takut pd mreka…..tapi kenapa bodoh sangat kah jin…sanggup meneyerah diri pd ust untk diseksa sakit menjerit terpekik telolong…jk begitu cara rawatan siapa pun bolih buat…….
  x perlu lah kita memperalatkan….al-quran & hadis. sama ada dia bomoh. atau ustaz hafiz.ulamak.rawatan sademikian sudah menyimpang jauh dari landasan islam…sanggup menipu diri sendiri .untuk syok sendiri .terlalu yakin ilmu agama yang ada pd mereka lengkap sempurna…maka timbul lah perasaan hendak menunjuk nunjuk rasa diri lebih betul….. lebih sempurna dari orang lain…sanggup memperalat mempersenda kunun rwatan mereka berdasar kan al-quran & hadis…
  saya x pernah dengar rawatan berdasar kan al-quran & hadis menyuruh kita berbuat sedemikian…jk apa yg sy tulis saperti diatas x betul kerana allah tolong lah beri tahu di mana silap nya. jk ada sesiapa sudi menegur kesilapan sy. sy sangat berterima kasih . apa jg sy tulis hanya pendapat sy yg jahil.cetek agama.kenapa bila sasaorang
  bertitil ustaz hafiz .jk melaku kesilapan x ada siapa yg berani menegur.jk bomoh sudah tentu ramai yg megutuk…kerana allah sy x mahu bersubahat maka sy menegur.
  harap maaf jk ada yg tersinggung dengan tulisan saya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s