Kontraktor Yang Dapat Projek Di Tasik Kenyir Perlu Komited – Ahmad Said

HULU TERENGGANU, 16 Feb (Bernama) — Kontraktor yang mendapat kontrak untuk membangunkan kawasan Tasik Kenyir sebagai kawasan peranginan bebas cukai diingat supaya lebih komited dan memberi tumpuan sepenuhnya agar projek yang dirancang kerajaan siap mengikut jadual.

Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said berkata prestasi kemajuan kerja beberapa projek yang sedang berjalan didapati agak perlahan dan ketinggalan.

Beliau berkata sebagai contoh pembinaan infrastruktur tapak utama pulau bebas cukai dalam kawasan Tasik Kenyir di Pulau Bayas yang melibatkan RM17 juta mendapati hanya mencapai sembilan peratus indeks kemajuan berbanding 15 peratus yang ditetapkan dalam jadual asal.

Beliau berkata demikian ketika mengadakan lawatan bersama 43 Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) dari Dewan Undangan Negeri (DUN) Telemong untuk melihat perkembangan terkini pembangunan Pulau Bayas di Tasik Kenyir yang akan menjadi pulau utama kawasan bebas cukai.

— BERNAMA

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s