Penculik belasah mangsa dicari

Oleh MUSTAPA LAKAWA mustapa.lakawa@kosmo.com.my

MANOHARAN menunjukkan gambar Mohd. Haikal (kiri) dan Syukri yang dikehendaki bagi membantu siasatan kes culik seorang peniaga di Kuala Terengganu semalam.

KUALA TERENGGANU – Polis mencari dua lelaki bagi membantu siasatan berhubung satu kes culik melibatkan seorang peniaga bulan lalu.

Mereka ialah Syukri Mohamad Abiah, 30, dari Felda Bukit Goh, Kuantan, Pahang dan Mohd. Haikal Rasdi, 27, dari Pasir Puteh, Kelantan. Syukri juga dikehendaki bagi kes bunuh di Kemaman dan kes samun di Kuantan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner K. Manoharan berkata, kejadian berlaku di Padang Midin dekat sini apabila mangsa berusia 38 tahun diculik pada pukul 10.40 malam pada 14 Januari lalu.

Katanya, ketika itu, mangsa bersama seorang rakannya yang menaiki sebuah kereta telah diekori oleh dua buah kenderaan pacuan empat roda.

“Suspek kemudian telah mengarahkan mangsa dan rakannya keluar sebelum membelasah mereka dan membawa lelaki itu bersama manakala kawannya ditinggalkan di tepi jalan.

“Mangsa kemudian telah dikurung dan dibelasah lagi di sebuah rumah di Beris Lalang, Pasir Puteh, Kelantan dan pada masa sama, penculik menghubungi isteri mangsa untuk meminta wang RM200,000,” katanya yang memberitahu penculikan itu bermotifkan urusan perniagaan.

Tambahnya, selepas sembilan hari dikurung, mangsa kemudian berjaya melarikan diri sebelum memandu kereta suspek untuk membuat laporan polis di Kubang Kerian, Kelantan pada 22 Januari lalu.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Jenayah & Mahkamah. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s