Curi kereta: Ibu enam anak dipenjara

Oleh MANIRAH OTHMAN – manirah.othman@kosmo.com.my

ROHAYU yang dihukum penjara 11 bulan selepas didapati bersalah menyimpan kereta curi dibawa keluar dari Mahkamah Majistret Kuala Terengganu semalam.

KUALA TERENGGANU – Seorang ibu tunggal dijatuhi hukuman penjara 11 bulan di Mahkamah Majistret di sini semalam atas kesalahan menyimpan sebuah kereta curi dalam kejadian Disember tahun lalu.

Tertuduh Rohayu Hamzah, 33, yang merupakan ibu kepada enam orang anak membuat pengakuan bersalah di hadapan Majistret Abdul Hayyi Salim.

Mengikut kertas pertuduhan, dia didakwa menyimpan sebuah kereta jenis Proton Waja milik Azman Kasim, 53, bernombor pendaftaran DAU 9657 kira-kira pukul 8.50 pagi hingga 9.50 pagi di jalan utama Kampung Pengkalan Kubur, Kampung Raja, Besut pada 25 Disember tahun lalu.

Tertuduh didakwa melakukan perbuatan itu dengan mengetahui bahawa kereta tersebut merupakan harta curi dan dengan itu tertuduh didakwa melakukan kesalahan yang boleh dihukum di bawah Seksyen 411 Kanun Keseksaan.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Jenayah & Mahkamah. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s