Reka bentuk automotif jana kewangan UniSZA

KUALA TERENGGANU 15 Mac Utusan- Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) menjangkakan bidang reka bentuk perindustrian, terutamanya dalam sektor automotif bakal menjadi salah satu sumber untuk menjana kewangan kepada universiti itu tidak lama lagi.

Naib Canselor UniSZA, Datuk Prof. Dr. Alias Daud (gambar) berkata, ia ekoran perkembangan positif Fakulti Reka Bentuk, Inovatif dan Teknologi (FRIT) universiti itu yang melahirkan pelajar berkemahiran dalam bidang tersebut.

Beliau percaya, melalui penyertaan pelajar-pelajar universiti itu dalam pertandingan yang dianjurkan pelbagai pihak mampu memberi pendedahan dan pengalaman buat mereka selain boleh menonjolkan bakat dan kemahiran yang ada.

“Kita yakin dengan kehebatan pelajar dalam bidang ini membolehkan kepakaran dan hasil kreativiti dapat dikongsi antara universiti dan pihak industri di mana kedua-duanya akan mendapat faedah dan kepentingan masing-masing,” katanya.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Penyelidikan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s