Program JPJ Turun Padang Mudahkan Urusan Orang Ramai

DUNGUN, 26 Mac (Bernama) — Program turun padang Jabatan Pengangkutan Jalan memudahkan penduduk pedalaman membuat urusan selain ianya pantas, kata Pengarah JPJ Terengganu, Abdul Rahman Emang Anyie.

Beliau berkata jarak yang jauh ke bandar dikenal pasti sebagai antara faktor menyebabkan urusan penduduk kampung dengan jabatan itu sering tertangguh.

Bagi mengatasi masalah itu, JPJ mengadakan program bersama komuniti di beberapa kawasan kampung terpilih di seluruh Terengganu bertujuan memberi kemudahan kepada penduduk luar bandar, katanya kepada pemberita ketika merasmikan program itu di Kampung Kuala Jengai di Bukit Besi pada Isnin.

Abdul Rahman berkata melalui program tersebut orang ramai tidak perlu lagi mengeluarkan duit minyak untuk ke cawangan JPJ di bandar berdekatan, malah ia menjimatkan masa dan dapat menyelesaikan urusan dengan segera.

— BERNAMA

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s