Kepakaran ilmu dalam agensi perlu disatukan untuk kejayaan

BESUT 8 April Utusan – Ilmu yang dimiliki oleh setiap anggota dalam agensi penguatkuasaan, pertahanan dan keselamatan perlu disatukan untuk membentuk keamanan dalam masyarakat.

Timbalan Ketua Polis Terengganu, Datuk Hamzah Md. Jamil berkata, adalah satu kerugian sekiranya sumber kepakaran manusia tidak berjaya disatukan dan membiarkan setiap pihak bekerja secara sendirian.

“Untuk itu, polis akan berganding bahu dengan masyarakat dan bekerjasama dengan agensi keselamatan bagi memastikan hasil yang lebih baik diperoleh di masa depan dan di samping itu ia dapat menjimatkan perbelanjaan serta mengelakkan pembaziran sumber tenaga,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika berucap merasmikan Program Bina Semangat anjuran Kementerian Dalam Negeri membabitkan Polis Diraja Malaysia (PDRM), Anggota Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (RELA), Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) dan Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) di Dewan Perumahan PDRM di Kampung Raja, semalam.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s