Tempahan Bilik, Bot Di Pulau Perhentian Hampir Penuh Sehingga Jun

BESUT, 17 April (Bernama) — Cuaca panas di kawasan pantai timur sekarang menyaksikan peningkatan ketara pelancong ke Pulau Perhentian dengan tempahan bilik serta bot hampir penuh sehingga bulan Jun ini.

Tinjauan Bernama mendapati rata-rata syarikat pelancongan yang beroperasi di Kuala Besut mencatatkan transaksi memberangsangkan baik daripada pelancong dalam negeri mahupun luar negara.

Pengusaha Penginapan Golden Tropical Holidays Zamri Zakaria ketika ditemui, berkata tempahan yang banyak menyebabkan beliau terpaksa merujuk ramai pelanggan kepada pengusaha lain.

Sementara itu, Ketua Pejabat Jabatan Laut Kuala Besut Mohd Sidek Hassan berkata dari Januari hingga 1 April tahun ini, sejumlah 21,604 pelancong tiba di pulau peranginan tersebut.

Sepanjang tahun lalu, seramai 101,233 pelancong berkunjung ke Pulau Perhentian yang mana tempoh paling ramai ialah pada musim cuti sekolah pada bulan Mei dan Jun, katanya.

— BERNAMA

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Permandangan, Pelancongan & Rekreasi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s