MB terkilan idea komersialkan keropok lekor tiada respons

KUALA TERENGGANU 2 Mei – Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said (gambar) terkilan apabila cadangan beliau sekian lama supaya makanan tradisional terkenal, keropok lekor dikomersialkan masih belum mendapat respons positif mana-mana pihak.

Menurut Ahmad, sejak lebih 10 tahun lalu lagi, beliau berkali-kali melontarkan idea agar makanan tradisional paling popular itu diusahakan secara komersial berdasarkan permintaan tinggi di kalangan penggemarnya.

“Sudah lebih 10 tahun saya cadangkan (komersialkan keropok lekor) namun tiada respons. Produk ini boleh kita tingkatkan kualitinya seperti cara pembuatan, pemerosesan dan sebagainya.

“Kita boleh hasilkan (keropok) dalam bentuk lebih menarik, di dalam bekas atau cawan yang lengkap dengan sosnya dan ia boleh dimakan ketika berehat dan bersantai bersama keluarga,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan program Jejak Inovasi Terengganu 2012 di Perpustakaan Awam Terengganu di sini kelmarin.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Ekonomi & Keusahawanan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s