Pertandingan kitar semula bagi kanak-kanak

BESUT 8 Mei Utusan- Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (PPSPPA) Terengganu bercadang untuk mengadakan pertandingan program kitar semula dengan peringkat awal disasarkan kepada kanak-kanak.

Pengarahnya Fatimah Ahmad berkata, pihaknya akan menarik penglibatan tadika di seluruh negeri yang bukan sahaja bagi menyedarkan anggota masyarakat di peringkat awal usia dan remaja terhadap amalan memanfaatkan bahan buangan tetapi juga menjaga alam sekitar.

”Penilaian akan turut berpandukan jumlah bahan dan nilai jualan yang terkumpul,” katanya semasa ditemui selepas pelancaran Pandu Lalu Kitar Semula di pekarangan sebuah pasar raya, dekat sini kelmarin.

Menurut beliau, ia selari dengan kesediaan pihak pengurusan tadika yang mewujudkan ‘bank kitar semula’ dalam usaha menyahut seruan kerajaan mengitar semula barangan selain menjana pendapatan.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Alam sekitar & konservasi, Berita, Pendidikan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s