Larian PMINT tawar hadiah lebih RM43,000

KUALA TERENGGANU 30 Mei Utusan- Hadiah bernilai lebih RM43,000 menjadi rebutan dalam Larian PMINT anjuran Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) pada 23 Jun ini.

Sekretariat kejohanan, Wan Adnan Wan Derahman berkata, program bersifat ‘larian santai’ itu yang akan bermula dan berakhir di Dataran Shahbandar di sini dijangka menarik kira-kira 3,000 penyertaan.

Katanya, ia melibatkan empat kategori iaitu murid sekolah rendah, sekolah menengah, belia dan juga veteran bagi wanita serta lelaki dengan jarak antara lima hingga 10 kilometer di sekitar bandar raya ini.

“Ini merupakan kesinambungan kepada aktiviti sukan yang pernah dianjurkan sebelum ini iaitu acara lumba jalan kaki yang terhenti sejak 1983.

“Malah, ia juga salah satu cara mendekati masyarakat umum melalui program tanggungjawab sosial korporat seterusnya mendukung hasrat kerajaan dalam melahirkan rakyat yang sihat, berwawasan dan aktif,” katanya

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Permandangan, Pelancongan & Rekreasi, Sukan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s