Bersih 3.0: Dua pelajar Terengganu bakal berdepan tindakan

KUALA TERENGGANU 2 Jun – Dua pelajar yang menerima tajaan kerajaan negeri Terengganu yang dikenal pasti terlibat dalam perhimpunan Bersih 3.0 di Dataran Merdeka, April lalu, bakal ditarik balik pinjaman.

Difahamkan salah seorang daripada mereka yang sedang menuntut di Trefound Educare dekat sini, dipercayai mempunyai pertalian keluarga dengan seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) pembangkang negeri itu.

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said berkata, tindakan itu sebagai amaran terhadap sikap mereka yang seolah-olah mencabar kerajaan negeri sedangkan sudah sedia maklum syarat dan peraturan sebagai pelajar untuk tidak terlibat dengan perhimpunan haram tersebut.

Menurut beliau, kedua-dua pelajar berkenaan telah diberikan surat tunjuk sebab dan nasib mereka bakal diketahui selepas mesyuarat Lembaga Pengarah Yayasan Terengganu diadakan dalam masa terdekat.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s