Litar lumba untuk mat rempit

Oleh SITI AIRUNNISA ALAUI utusanterengganu@utusan.com.my

Ahmad Said (tengah) bersama hadirin lain meraikan kejayaan salah seorang pelumba sprint selepas perasmian majlis pelancaran program Evolusi R di Dataran Shahbandar, Kuala Terengganu, semalam. – UTUSAN/Shaifudin Mohd Nor

KUALA TERENGGANU 3 Jun – Kerajaan negeri akan membina sebuah litar lumba berhampiran Kompleks Sukan Gong Badak dekat sini tahun depan dalam usaha menangani masalah kegiatan lumba haram dalam kalangan mat rempit di negeri ini.

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said berkata, beliau yakin dengan kewujudan litar lumba tersebut dapat mengurangkan masalah mat rempit di negeri itu yang sering mengganggu ketenteraman pengguna jalan raya.

Katanya, selain itu, ia juga merupakan langkah pertama negeri Terengganu untuk mencungkil lebih ramai bakat baru dalam sukan permotoran, sekali gus melahirkan pelumba profesional yang mampu menaikkan nama negeri dan negara ke peringkat lebih tinggi.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Kekeluargaan, Sosial & Masyarakat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s