Terengganu Yakin Mampu Pertahankan Kejuaraan Sukma Kali Keempat

HULU TERENGGANU, 4 Jun (Bernama) — Terengganu yakin mampu mempertahankan kejuaraan Kejohanan Sukan Malaysia (Sukma) untuk tahun keempat berturut-turut tahun ini.

Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan Rozi Mamat berkata, biarpun menghadapi halangan untuk mengutip lebih banyak pingat setelah sukan air seperti kenu tidak dipertandingkan, namun pingat boleh dihasilkan daripada acara-acara lain yang dikenal pasti.

“Sebaik sahaja selesai Sukma di Kuala Lumpur tahun lepas, pasukan Terengganu terus membuat latihan dan persiapan rapi mempertahankan kejuaraan buat kali keempat berturut-turut pada edisi Sukma kali ini nanti.

“Walaupun kenu yang merupakan acara penyumbang pingat tidak dipertandingkan, kita yakin mampu meraih pingat melalui berbasikal, memanah, sepak takraw, boling dan lain-lain,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan pemberian dividen kepada peserta e-Kasih di Dewan Majlis Dareah di sini, Isnin.

— BERNAMA

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Sukan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s