Teknologi Test Bed MARDI bantu IKS

Oleh FAUZI MOHD.  utusanterengganu@utusan.com.my

Operasi yang menekankan aspek kebersihan adalah antara elemen utama yang dititikberatkan di Stesen Test Bed Teknologi MARDI Stesen Kuala Terengganu di Kubang Jela, Kuala Terengganu.

KUALA TERENGGANU 20 Jun – Usaha merangsang kelahiran usahawan kecil dan sederhana (IKS) dalam pelbagai bidang sentiasa digerakkan oleh kerajaan dari semasa ke semasa.

Mereka diberikan latihan, bimbingan, bantuan malah insentif jika bersedia untuk terus memajukan diri dengan perniagaan yang diceburi melalui ruang dan peluang tersedia.

Ia memberi penekanan ke arah menghasilkan produk dan perkhidmatan yang berkualiti, bernilai lebih komersial dengan pendekatan baru dan berkeupayaan untuk berdaya saing.

Salah satu institusi yang melaksanakan peranan dan tanggungjawab diamanahkan untuk tujuan itu sejak berapa dekad lalu ialah Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI).

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Penyelidikan, Pertanian & Perikanan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s