Terengganu bakal lancar zon bebas asap rokok

PENGUNJUNG mendapatkan pemeriksaan kesihatan percuma di Karnival Jelajah Sihat Bersama Komuniti dan Hari Tanpa Tembakau Sedunia peringkat negeri Terengganu di Dataran Shahbandar di Kuala Terengganu, semalam.

KUALA TERENGGANU 14 Julai – Selepas Melaka, Johor dan Pulau Pinang, Terengganu bakal mengikut langkah menguatkuasakan peraturan larangan merokok di tempat awam dengan mengisytiharkan kawasan terpilih sebagai zon bebas asap rokok tidak lama lagi.

Pengerusi Jawatankuasa Perindustrian, Perdagangan dan Alam Sekitar negeri, Datuk Toh Chin Yaw berkata, ia atas dasar rasa tanggungjawab kerajaan negeri menyediakan persekitaran yang bersih dan sihat terutamanya di kawasan tumpuan pelancong.

Pada masa ini katanya, Jabatan Kesihatan negeri telah mencadangkan beberapa kawasan dan kajian susulan akan dilakukan selain mengadakan perbincangan dengan penduduk sekitarnya.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Kekeluargaan, Sosial & Masyarakat, Kesihatan & Kebersihan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s