Bersaing jadi juara terbaik pancaragam

Oleh FAUZI MOHD. utusanterengganu@utusan.com.my

KUALA TERENGGANU 18 Julai – Sebanyak 13 pasukan pancaragam dari seluruh negara mengambil bahagian dalam Pertandingan Pancaragam Sekolah-Sekolah Menengah Malaysia yang berlangsung di Stadium Tertutup Gong Badak di sini baru-baru ini.

Pertandingan yang masuk edisi ke-19 itu juga buat kali pertamanya dianjurkan di luar Kuala Lumpur oleh Kementerian Pelajaran dengan kerjasama Persatuan Pancaragam Malaysia (PPM) dan pengurus acara, ZI Production Sdn. Bhd.

Peringkat saringan telah diadakan di seluruh negara bermula di Selangor pada 21 April, Johor (30 Jun), Terengganu (3 Mei), Perak (13 Jun), Kuala Lumpur (16 Jun), Kedah (19 Jun) dan Sarawak (25 Jun).

Pada peringkat itu, 34 pasukan yang terdiri daripada kira-kira 2,000 peserta mengambil bahagian dan daripada penyertaan tersebut, lapan pasukan bagi kategori Piala Menteri Pelajaran dan lima pasukan Piala Presiden PPM berjaya mendapat tempat di peringkat akhir.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s