Mayat berulat dalam longkang

Oleh ZATUL IFFAH ZOLKIPLY zatuliffah@hmetro.com.my

KUALA TERENGGANU: Seorang lelaki dipercayai warga Indonesia dibunuh dengan kejam apabila mayatnya dicampak ke dalam parit sedalam 2.4 meter dengan dua jarinya dipotong selain cedera di kepala, dahi, paha dan patah tangan kiri di ladang kelapa sawit di Kampung Tapah Payung, Sungai Tong, Setiu, kelmarin.

Mayat mangsa dikenali sebagai Hary yang hanya berseluar panjang ditemui dalam keadaan berulat di dalam parit, 70 meter dari lokasi jari hantu dan telunjuknya ditemui rakannya yang juga pengadu iaitu orang lelaki tempatan berusia 32 tahun.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Negeri, Asisten Komisioner K Manoharan berkata, mangsa dikatakan meminjam sebuah motosikal milik sepupu pengadu pada Rabu lalu.

Menurutnya, apabila mangsa tidak memulangkan motosikal, rakannya yang bekerja sendiri itu cuba mencari mangsa kelmarin sebelum mendapat maklumat daripada orang kampung bahawa motosikal milik sepupunya berada di kawasan ladang kelapa sawit.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian jam 11 malam, rakannya yang menemui motosikal sepupunya terkejut melihat jari telunjuk dan jari hantu berhampiran motosikal selain ternampak kesan darah lalu segera menghubungi polis.

“Polis bergegas ke lokasi kejadian sebelum menemui satu mayat, dipercayai mayat mangsa, di dalam parit, 70 meter dari lokasi motosikal.

“Mayat berulat itu hanya dapat dikeluarkan jam 7.30 pagi tadi dengan bantuan pasukan bomba dan penyelamat, dan kemudian dibawa ke Hospital Setiu,” katanya di sini, semalam.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Berita, Jenayah & Mahkamah, Kekeluargaan, Sosial & Masyarakat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s