Masjid Abidin agih 2,000 bekas bubur lambuk perasa makanan laut

KUALA TERENGGANU 29 Jun – Sebanyak 2,000 bekas bubur lambuk perasa makanan laut disediakan kepada orang ramai oleh Masjid Abidin di sini yang menjadi tarikan tahunan setiap kali sambutan Ramadan sejak tahun 2009.

Imam Besar Terengganu Aizi Saidi Abdul Aziz berkata Masjid Abidin akan menyediakan bubur itu secara percuma setiap hari sepanjang bulan Ramadan ini untuk diagih kepada orang ramai bermula 3.30 petang.

“Hari ini dan seterusnya, kami masak sembilan periuk yang boleh dihidangkan purata 2,000 bekas setiap hari dan sebanyak 50 petugas Ahli Jawatankuasa Kecil (AJK) dan kariah Masjid akan membantu memasak bubur lambuk seawal 8 pagi.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas Menteri Besar Terengganu, Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman dan isteri Toh Puan Harlina Zakaria mengagihkan juadah Bubur Lambuk Rakyat kepada orang ramai di luar masjid. – BERNAMA

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Islam, Kekeluargaan, Sosial & Masyarakat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s