Adik mati tersangkut tingkap

Kuala Terengganu (Harian Metro): Seorang kanak-kanak perempuan lapan tahun maut selepas lehernya tersangkut pada besi tingkap cermin nako biliknya di Kampung Losong Feri, di sini, jam 3.30 petang tadi.

Ketika kejadian mangsa, Nurliana Mazlan murid tahun 2 Sekolah Kebangsaan Losong, di sini, dipercayai hendak keluar bilik melalui tingkap berkenaan selepas mendapati pintu bilik terkunci.

Usaha mangsa yang juga anak bongsu daripada lima beradik gagal apabila lehernya tersangkut pada besi menyebabkan badan mangsa tergantung pada tingkap berkenaan.

Jiran yang menyedari kejadian itu kemudian berusaha mengeluarkan mangsa sebelum bomba tiba di tempat kejadian dan disahkan meninggal dunia ketika mendapat rawatan di Hispital Sultanah Nur Zahirah, di sini, 5.30 petang tadi.

FotoTEMPAT kejadian kepala mangsa tersangkut. Gambar kecil, mangsa, Nurliana Mazlan.

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Terengganu Badrul Hisham Othman berkata, pihaknya yang menerima panggilan kecemasan jam 4.14 petang bergegas ke tempat kejadian bersama sembilan anggota dan menghantar mangsa ke hospital selepas itu.

Advertisements

About akarimomar

Bukit Besar, Lorong Mok Pe, Jalan Wireless, Kuala Terengganu Ampang, Selangor SSPS1 1965-1969 SMSSKT 1970-1976 UPM 1977-1981 SIUC 1982-1984 UIS 1985-1987
This entry was posted in Kemalangan, Bencana & Petaka. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s